УКОЛИКО ЖЕЛИТЕ НЕШТО ДА УМЕСИТЕ требало би да знате РАЗЛИКУ ИЗМЕЂУ СУВОГ И СВЕЖЕГ КВАСЦА  Помоћи ће вам да ваше кифлице буду савршене

Квасац се користи за припрему теста, а захваљујући њему пецива и хлеб су савршеног укуса
б
Фото: Pixabay.com

Можете да користите свеж или суви квасац, али да ли знате разлику између ова два производа. Свеж квасац траје само две недеље и мора да се чува у фрижидеру, а суви је прах па самим тим има и дужи рок трајања, а може да се чува на собној темепратури.

А да ли је ово једина разлика када је реч о употреби обе врсте квасца?

Свеж квасац је најбоље да користите када морате више пута да премсите тесто јер онда неће изгубити облик и мекоћу, а такође је бољи када тесто треба да преноћи на хладном месту.

Када користите свеж квасац морате да водите рачуна, јер се он лако квари и ако температура воде пређе 45°Ц, постоји велика вероватноћа да ћете га "упропастити", односно да се неће "активирати" своја својства и учинити да тесто нарасте.

С друге стране, суви квасац је можда боље решење јер може много дуже да стоји, а да ипак осигура да тесто надође. Добар је за припрему теста која се чувају у фрижидеру преко ноћи, најбољи је код оних који не треба да се премесе више од једног пута.

еспресо.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести