Влада предложила измене закона о информационој безбедности 

БЕОГРАД:  Предлог измена и допуна Закона о информационој безбедности, који је данас усвојила Влада Србије треба да омогући преостало усклађивање са одредбама Директиве ЕУ о мерама за висок ниво безбедности мрежних и информационих система у ЕУ. 
vlada, tanjug vlada srbije
Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Циљ је и да се тим изменама унапреде постојећа законска решења, а која су проистекла из досадашњих искустава у примени закона.

Влада је данас усвојила и две стратегије из области одбране, уважавајући чињеницу да Србија мора да прати промене у окружењу и да прилагођава своју безбедносну политику истима, како би на најбољи начин штитила своје националне интересе.

Усвајањем Стратегије националне безбедности Србије, као највишег и најзначајнијег стратегијског документа у овој области, утврђују се основни национални интереси државе и осигурава безбедност и сигурност свих њених грађана, наведено је у саопштењу са седнице Владе. 

Стратегија у потпуности одражава приврженост наше земље општим цивилизацијским и моралним вредностима, поштовању своје државотворне традиције, владавини права, социјалној правди, људским и мањинским правима и слободама, као и економском напретку и свеобухватној међународној сарадњи, наводи се у саопштењу.

Стратегија одбране, коју је Влада усвојила документ је заснован на Уставу и Стратегији националне безбедности, којим се усмерава развој нормативних и организацијских решења система одбране, планирање, финансирање и ангажовање ресурса одбране наше државе.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести