Јоксимовић Кудесу: Скините ми се с грбаче

БЕОГРАД: Певач Жељко Јоксимовић је поводом критика  Удружења Кудес на рачун његовог предстојећег концерта у Ивањици у оквиру Нушићијаде, на Инстраграму написао да му се “скину с грбаче” и своја незадовољства решавају на други начин.
zeljko joksimovic
Фото: Tanjug (T. Valič, arhiva)

На Јоксимовићев рачун су упућене критике на манифестацији “Прогнана, а слободна Нушићијада” која је у току на Дорћол плацу у Београду, а који су одржали чланови Удружења грађана Кудес.

Поштовани “бранитељи” лика и дела Бранислава Нушића, осим што вам желим да што пре добијете министарство, желим, искрено и да ми се, бар до тада, мало скинете с грбаче, написао је Јоксимовић и подсетио да је пре 22 године добио награду за музику рађену баш за представу “Сумњиво лице” и не сањајући да ће то и сам постати само зато што је пристао да ради оно што иначе ради у животу - да пева и свира.

И умем и сам да се шалим док певам, али ту лекцију, да некога успут пљунем, увредим, омаловажим његов рад и постојање, тек да бих испао духовит, код чика Нушића нисам учио, те је и не примењујем, нити ћу, нагласио је Јоксимовић и додао да не зна шта су они радили пре 22 године, али да је сигуран да нису читали Нушића јер би онда знали да се он сатиром бавио због саме суштине, а не зато што је остао без тезге и хонорара.

Јоксимовић је поручио својим критичарима и да је бедно прозивати због споствене политичко-хонорарске агенде људе који с политиком немају никакве везе.

Зато, још једном, бришите са моје грбаче, и пробајте да своја политичка и тезгарошка незадовољства решавате преко неких других леђа. Пробајте са својим. Направите министарство бранитеља, забраните ми да певам. Шта год да урадите, свакако ћете ме, коначно, натерати на смех. И Нушића бисте.Толико. Живела музика!, поручио је Јоксимовић.

Фестивал хумора, забаве и весеља “Нушићијада” биће одржан у Ивањици од под слоганом “Ко тебе јадом, ти њега Нушићијадом” од 24. до 26. августа, а организатори су, између осталог, најавили и Јоксимовићев концерт.

Удружење Кудес покушало је да ову манифестацију премести у Београд тврдећи да је њихова али се локална самоуправа успротивила.
Општина Ивањица је саопштила да ће манифестација бити одржана у том граду, додајући да је представник Кудеса самим подношењем оставке у Организационом одбору манифестације искључио то удружење из свих активности на организацији и реализацији наведене манифестације.

Удружење грађана Кудес је с друге стране најавило “прву, а девету”, односно “прогнану, а слободну Нушићијаду“, пренеле су недавно Новости.

Они су организовали ново издање “Нушићијаде” на Дорћол плацу 18. августа, најавивши да се 23. враћају у Ивањицу.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести