Отворен Новосадски џез фестивал

Новосадски џез фестивал у организацији Културног центра Новог Сада отворили су  диригент Војислав Бубиша Симић и члан Градског већа задужен за културу, Далибор Рожић. Прва је наступила Маша Гарибијан и њен трио.
Džez festival otvorili dirigent Vojislav Bubiša Simić i član Gradskog veća zadužen za kulturu Dalibor Rožić Foto: Dnevnik.rs
Фото: Џез фестивал отворили диригент Војислав Бубиша Симић и члан Градског већа задужен за културу Далибор Рожић Фото: Дневник.рс

- Нови Сад је у данима фестивала заиста међународни центар џеза и сродних праваца, и тада најзначајнија имена представе свој рад и своје умеће. Ми смо поносни на све што је у оквиру овог пројекта до сада учинио Културни центар, и сигурни да ће наставити да оплемењује програм и у предстојећим фестивалима. Због тако преданог рада културних посленика, али и појединачних уметника Нови Сад је и постао Европска престоница културе. Као Град настојимо да обезбедимо неопходну логистику, да побољшамо инфраструктуру, подстакнемо синергију, и да путем успеха крену и нови слични програми – истакао је Далибор Рожић.

Програм ће бити настављен сутра, концертима бенда “Шалош“, квартета бубњара Џефа Вотса, познатијег као Тејн, и “Амбасадора Берклијевог Института за Џез из Бостона” (САД), предвођених саксофонистом Марком Пињатаром.

Као и свих претходних година, и овога пута Новосадски џез фестивал подржао је Град Нови Сад. Подршку су пружили и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Фондација „Нови Сад 2021“, Амбасада Израела, Аустријски културни форум, Француски институт за културу, ОТП банка, као и Јавна медијска установа РТВ, Вечерње новости, Новосадска ТВ, Радио 021, Дневник и многи други.

Фото: Прва је наступила Маша Гарибијан и њен трио Фото: Дневник.рс
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести