Комеморација Ненадовићу: Одлазак глумца са најлепшим осмехом

БЕОГРАД: У присуству породице, пријатеља и колега, у Театру Вук се одржава комеморација поводом смрти Ненада Ненадовића, а од познатог глумца опраштају се глумци Светислав Буле Гонцић, Андрија Милошевић, Иван Јевтовић, Милена Васић, редитељ Југ Радивојевић, сценариста Вук Ршумовић, и други.
Танјуг/ Милош Миливојевић
Фото: Танјуг/ Милош Миливојевић

Сала Театра Вук испуњена је поштоваоцима глумачког опуса Ненада Ненадовића.

На великом платну се приказују снимци из филмова и ТВ серији”Прича из радионице".

"Увек нас је чинио достојним своје ведрине и осмеха... Једне године је остварио рекордних 77 извођења у ''Бошку Бухи''... Био је добри дух нашег позоришта", рекао је директор позоришта "Бошко Буха" Игор Бојовић и додао да ништа неће бити исто после смрти Ненадовића.

Глумица Борка Томовић упознала је окупљене са биографијом и стваралачким опусом Ненадовића и навела да "када једном поверујемо да га нема, сећаћемо га се са радошћу".

"Неша је био шармантан и неодољив... Био је прави глумац за дечије позориште. Разумео је и волео децу", рекао је редитељ Милан Караџић.

"Данас испраћамо нашег Нешу... Био је апсолутни фаворит на нашем пријемном испиту за студије глуме, иако је био тих и ненаметљив... Био је несумњиво талентован, најбољи студент наше класе... За свакога је имао топлу реч и препознатљив осмех", навео је глумац Предраг Бјелац и апеловао на што брже обнављање дечјег позоришта "Бошко Буха".

"Небо је отело Ненада, што је доказ да је тамо боље... Одлазе хероји детињства. Он је био ведар и мио... Изнад свега био ми је позоришни брат који ми је давао безрезервну љубав", рекла је глумица Вјера Мујовић.

Глумац Андрија Милошевић рекао је да је "породица живот и потпис Ненада Ненадовића" и да "морамо пазити једни друге".

"Неша је поштовао људе, разумео различитости. Био је племенит, драг и мио... Долазио је на сваку пробу и никада није био препреден... Био је, верују, и човек и велики учитељ. Остаће запамћен заувек и биће заувек вољен", изјавио је редитељ Југ Радивојевић и додао да је "Неши место у рају".

Глумац Драган Вујић Вујке навео је да је Ненадовићев осмех "надвладао и чувени осмех Љубише Смокија Самарџића" и потом се присетио анегдота из заједничких представа са Ненадовићем.

"Неша је живео, а да никоме није нашкодио... Оно што је било лепо, нека остане сан", додао је Вујић.

Глумица Милица Милша изјавила је да је у сваки кадар уносио светлост и да га је доживљавала као породицу на снимању серије "Игра судбине".

"Остало је још много тога да му кажем. Били смо радосни и спокојни поред тебе", рекла је Милша и додала да је било дивно радити са Ненадовићем.

Од Ненадовића су се потом опростила и деца, полазници његове школе глуме.

Сахрањен Ненад Ненадовић на Новом гробљу у Београду

Глумац Ненад Ненадовић сахрањен је данас на Новом гробљу у Београду.

Од њега су се опростили породица, колеге, пријатељи и поштоваоци његовог глумачког опуса.

Последњи поздрав славном глумцу упутио је глумац Слободан Бода Нинковић непосредно пред укоп.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести