ЈЕДНОСТАВНО ВОЈВОЂАНСКО ЈЕЛО, А ТОЛИКО УКУСНО! Флекице са купусом које су некад биле обавезне на свакој трпези
Једно од јела које својим укусом и изгледом враћа у детињство!
Незаборавне флекице са слатким купусом је јело које многе подсећа на детињство и могли би да их једемо сваки дан.
Састојци:
1 главица купуса (1-1,5 кг)
уље за пржење
со и бибер по укусу
250 грама флекица (тестенина квадратног облика 2×2 цм) или друге кратке посне тестенине
Начин припреме
На уљу динстати купус исецкан на резанце у поклопљеној посуди. Купус док се динста пушта сопствени сок и није потребно додавати воду. Посолити и побиберити по укусу. Кад купус омекша, а то је отприлике после двадесетак минута, додати и флекице, тј. тестенину, која је претходно скувана и оцеђена од воде. Све заједно лепо промешати и сервирати.
Уз салату у дане поста ово је комплетан оброк. Ово је старо српско јело које је раније било често на трпезама, а кад није пост, могу се додати кобасице, посебно пржене или неки комад пилетине или другог меса.
Време припреме: 30 минута