broken clouds
17°C
17.07.2025.
Нови Сад
eur
117.1667
usd
100.7886
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КАД ПАДНЕ ШЕЋЕР ИЛИ БАНУ ГОСТИ, СПАСАВАЈУ ОВЕ ЧОКО-КИКИРИКИ ШТАНГЛИЦЕ Изгледају као из посластичарнице, а праве се у једној чинији

17.07.2025. 17:04 17:23
Пише:
Извор:
PlantBased
štanglice
Фото: Pixabay

Ако сте љубитељ слаткиша који су брзо готови, не захтевају печење и притом су здравији од класичних варијанти, ове чоко-кикирики штанглице ће вас одушевити!

Подсећају на бајадерице, савршене су као ужина, десерт или кад вам изненада падне шећер, а припрема траје свега неколико минута. И најбоље од свега – потребна су вам само четири састојка!

Рецепт за штанглице са кикирики путером и чоколадом (без печења)

Састојци:

  • 2 шоље (512 г) природног кикирики путера без додатих уља
  • 5 кашика (74 мл) јаворовог сирупа
  • 6 кашика (38 г) кокосовог брашна
  • 1 шоља (168 г) црне чоколаде.
  •  

Припрема

Обложите квадратни плех (20x20 цм) папиром за печење, остављајући вишак папира преко ивица да бисте касније лакше извадили штанглице.

У средњој чинији помешајте кикирики путер, јаворов сируп и кокосово брашно. Мешајте док се не добије густа и компактна маса.

Равномерно утисните смесу у припремљени плех. Ставите у замрзивач на 5-10 минута да се површина стегне.

За то време отопите чоколаду у микроталасној (у интервалима од 30 секунди уз мешање) или на пари.

Прелијте отопљену чоколаду преко слоја са кикирики путером и поравнајте шпатулом.

Ставите плех у фрижидер и оставите да се хлади најмање 2-3 сата (или преко ноћи), док се чоколада не стегне.

Извадите из плеха помоћу папира, исеците на штанглице оштрим ножем.

Чувајте у херметички затвореној посуди у фрижидеру или замрзивачу.

Савети и варијације

Кикирики путер: Обавезно користите природни кикирики путер без додатих уља и шећера. Ако користите путер с додатим уљима, смеса неће имати праву структуру.

Заслађивач: Уместо јаворовог сирупа, можете користити сируп од агаве или мед.

Додаци по жељи: У базу можете додати сецкане орашасте плодове, чија семенке, суво воће или протеински прах за додатну вредност и текстуру.

За љубитеље сланог-слатког: Поспите мало крупне морске соли преко чоколадног слоја пре него што се стегне – сјајна комбинација!

Ове штанглице су одличне за ношење, послужење гостима или као десерт након оброка, а сви ће мислити да сте их купили у некој фенси посластичарници. Брзо, једноставно и без гриже савести!

Извор:
PlantBased
Пише:
Пошаљите коментар
(ФОТО) НОВОСАДСКИ МАЈСТОР ЗА СЛАДОЛЕД НАПРАВИО ПОСЛАСТИЦУ ОД БИБЕРА, СИРЋЕТА, КИКИРИКИ БУТЕРА Ево шта значи када наручите "Чок Нориса" и кога је посебно поздравио
sladoled

(ФОТО) НОВОСАДСКИ МАЈСТОР ЗА СЛАДОЛЕД НАПРАВИО ПОСЛАСТИЦУ ОД БИБЕРА, СИРЋЕТА, КИКИРИКИ БУТЕРА Ево шта значи када наручите "Чок Нориса" и кога је посебно поздравио

15.07.2025. 13:59 14:11
ЕВО како ЕЛИЗАБЕТ ХАРЛИ одржава витку линију ОТКРИВА да кикирики путер обожава да једе

ЕВО како ЕЛИЗАБЕТ ХАРЛИ одржава витку линију ОТКРИВА да кикирики путер обожава да једе

31.10.2023. 12:31 12:42
(ВИДЕО) ПИТА СА СИРОМ БЕЗ КОРА Спрема се брзо, а потребан вам је и КИКИРИКИ
Пита

(ВИДЕО) ПИТА СА СИРОМ БЕЗ КОРА Спрема се брзо, а потребан вам је и КИКИРИКИ

10.10.2024. 10:14 11:11