Рецепт дана: Пире са сиром и белим луком

Ово јело је део традиционалне француске кухиње и својом текстуром подсећа на чувени фонду. Пире је најукуснији уз кобасице или печену свињетину и чашу црвеног вина.
pire krompir
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- 1 кг кромпира,

- 500 г сира,

- 2 чена белог лука,

- 30 г путера,

- павлака,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Скувати кромпир, оцедити га, па пустити неколико минута да се проохлади.

2. Убацити насецкан бели лук и измиксати га у пире.

3. Улити павлаку, додати путер и мешати док се сасавим не отопе.

4. Додати нарибани сир и „тући“ варјачом док се сир и кромпир не повежу и не постигне се чврста, еластична текстура.

5. Зачинити и сервирати.

EUR/RSD 117.6085
Најновије вести