Рецепт дана: Похована хрскава јаја

Пробали смо јаја на разне начине, али већином се држимо класика попут јаја на око, кајгане, омлета... Ред је да испробамо нешто ново,и другачије.
jaja
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- јаја,

- хлеб,

- першун,

- рузмарин,

- тимијан,

- со,

- млеко,

- брашно,

- уље.

- сирће

Припрема:

1. Ставити у миксер хлеб, першун, рузмарин, тимијан и мало соли, па све добро измиксати 2 до 3 минута, док се зачини не сједине с хлебним мрвицама.

2. Раширити мрвице на плех за печење и ставити у рерну загрејану на 130 степени да се мешавина просуши неких 10 до 15 минута.

3. У међувремену поширати јаја. Мало посољену воду с неколико капи винског сирћета загрејати до кључања, а потом разбити јаје и нежно га убацити у воду.

4. Јаја кувати једно по једно око 30 секунди и потом их извадити на крпу да се осуше и мало охладе.

5. Јаја уваљати у брашно, затим у мешавину размућеног јаја и млека, а потом у хлебне мрвице.

6. Након тог поступка још једном их уваљати у мешавину јаја и млека, па у хлебне мрвице.

7. Добро загрејати уље и пржити јаја 2 до 3 минуте. Средина јаја мора да буде мекана и ровита, а корица хрскава.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести