ТУРСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ Салата од пилетине са орасима и коријандером
Направите и ви ову пилећу салату по турском рецепту.
Састојци:
1 пилећа прса
1 празилук
1 стабљика целера
1 ловоров лист
8 зрна црног бибера
Прелив:
2 кришке хлеба
2 чена белог лука
пола шоље ораха
1 кашичица семена коријандера
1 кашичица паприке
2 кашике маслиновог уља
Со и црни бибер по укусу
Припрема:
Необична, али врло укусна турска салата од куваног меса са хрскавим хлебом, орасима и мирисним зачинима – одлична као намаз или предјело.
Савет:
За пунији укус, оставите салату да одстоји у фрижидеру барем сат времена пре послуживања.
Ставите пилећа прса у шерпу са очишћеним празилуком, целером, ловоровим листом и бибером. Налијте воду да прекрије све и кувајте док месо не омекша. Оставите да се прохлади, па уситните на тракице.
На сувом тигању кратко пропржите коријандер док не замирише. Додајте орахе и пржите још минут. У блендер ставите хлеб, бели лук, пржени коријандер, орахе, маслиново уље, со и бибер. Миксујте док не добијете густу пасту. Ако је прегусто, додајте мало пилеће супе у којој се месо кувало.
У чинији помешајте уситњено месо са преливом и све добро сједините. Охладите пре служења. Непосредно пре служења прелијте слатком паприком коју сте пропржили на мало маслиновог уља.