У Темишвару представљен белоцрквански карневал

БЕЛА ЦРКВА: Програм овогодишњег „Белоцркванског карневала”, који почиње у понедељак и потрајаће до недеље 25. јуна, представљен је у Темишвару.
mazoretkinje foto bela crkva
Фото: ТО Бела Црква

Како је већ устаљено, у Генералном конзулату Србије одржана је конференција за медије, а потом су девојке из клуба „Белоцркванске мажореткиње“ делиле флајере на румунском језику на централном тргу у Темишвару и позивале комшије да дођу на карневал.

Генерални конзул Србије у Темишвару Владан Тадић захвалио се присутним румунским новинарима на континуираном праћењу догађаја у Србији и подсетио да карневал у Белој Цркви траје више од 150 година, те да је реч о манифестацији којом се отвара летња туристичка сезона. Такве приредбе промовишу потенцијале и представља манифестацију којом се отвара туристичка сезона у Белој Цркви. Овакве манифестације, иако промовишу потенцијале једне стране, имају за циљ повезивање и јачање веза две државе, Србије и Румуније, додао је Владан Тадић.

Представница општине Миладинка Грујић пренела је поруку да су Румуни и Срби из Румуније увек драги гости Беле Цркве.  Велико интересовање изазвало је промовисање стилизованих Дупљајских колица, чувеног археолошког налаза, као новог заштитног знака фестивала.

“У овогодишњем програму имаћемо више концерата, изложби и књижевних вечери у току карневалске недеље, како би смо задовољили све укусе. Ударни дани биће за викенд. У петак ће бити одржан Дечији карневал, избор за Мис клинцезу и клинца, а госте ће забављати бенд „Тхе Гиголо“ из Београда. Исте вечери је велика салса журка на отвореном. Субота је резервисана за Интернационалну карневалску поворку у којој ће бити 15 алегоријских кола и пуно карневалских група, а концерте ће одржати „Лагуна бенд“ из Панчева и Yенан Лончаревић, уз велики ватромет у поноћ. Током дана на језеру ће трајати рок-маратон мотоциклистичког клуба РИП, а карневал ћемо затворити у недељу“, саопштио је Илија Блануша, директор УКД „Центар за културу Бела Црква“.

Бела Црква је од 2012. године члан Федерације европских карневалских градова ФЕЧ, учествује на свим карневалима у Србији и региону, па очекује и већи број група и гостију.

“Први пут доћи ће нам победнички костим Венецијанског карневала, али и 27 група из свих земаља региона са атрактивним костимима и кореографијама, верујемо да ћете уживати у нашем карневалу, сви сте добро дошли“, нагласио је Дејан Ђурић, члан ФЕЧ.

О туристичким потенцијалима-језерима, рекама, смештају у апартманима и три лиценцирана кампа говорила је Тања Секулић у име Туристичке организације, са акцентом на новој бициклистичкој стази којом су повезана језера и адреналин парку на обали Врачевгајског језера.

Наступ „Белоцркванских мажореткиња“ у дворишту конзулата изазвао је велику пажњу, а права атракција биле су док су делиле флајере и позивале становнике Темишвара на карневал.

В. Х.

(Текст је део пројекта који је суфинансиран од стране Општине Бела Црква. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Општине.)

EUR/RSD 117.5773
Најновије вести