Обрадовић позвао Јовану Ковачевић

Селектор рукометашица Србије Љубомир Обрадовић одлучио се да појача конкуренцију у бековској линији на старту припрема за Европско првенство, које се одржава од 30. новембра до 16. децембра у Француској.
Jovana Kovacevic/Rukometni savez Srbije
Фото: Рукометни савез Србије/Јована Ковачевић

Ново лице на тренинзима је 22–годишња Јована Ковачевић. Леви бек трећепласиране екипе мађарског првенства Ерда има искуство играња на највећој сцени с обзиром на то да је државни дрес носила на прошлом Првенству Старог континента у Шведској 2016. године. Због повреде тетиве из конкуренције за састав испала је Јелена Трифуновић, леви бек румунске Крајове.

– Имамо доста повређених играчица и наравно да сам дошла да помогнем и одазвала сам се чим сам добила позив – каже Јована Ковачевић.

Србија на шампионату Европе игра у групи са Пољском, Данском и Шведском.

– Рано је за прогнозе. Имамо доста повређених играчица, а ми које смо ту даћемо све од себе да их заменимо. Група је тешка, али можемо да будемо равноправне са свима.

Некадашња чланица Бекешчабе задовољна је стартом у дресу мађарског тима, где свлачионицу дели са Катарином Крпеж Шлезак и Јеленом Лавко.

– Пуно су ми помогле. Увек је тешко када промениш средину, а све је лакше када је поред тебе неко кога познајеш – истакла је Јована.

Репрезентација данас путује у Румунију где ће у петак и суботу учествовати на Купу Карпата, а у Француску ће кренути 28. новембра.

С. Р.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести