Борац задовољнији освојеним бодом од Бечеја

БЕЧЕЈ: Нико не воли утакмицу без голова, навијачи посебно, јер се због њих, уосталом, фудбал и игра. Због тога ће се дерби доњег дома прволигашког каравана крај Тисе, у ком су снаге одмерили Бечеј и Борац из Чачка, брзо заборавити.
Dusan Bajic i Vladimir Stanisavljevic/V. Jankov
Фото: В. Јанков/Душан Бајић и Владимир Станисављевић

Оно што остаје су бодови, по један на обе стране. Задовољнији су гости и то нису крили.

- Нама је бод био циљ и за нас је овај, освојен крај Тисе, велики као Морава. Услови за игру нису били најбољи, али није изостала борбеност, било је много жестоких дуела, дугих лопти из којих се развијале акције... Моји играчи су млади и неискусни да се увек поставе како треба у одређеним тренуцима и тога сам се плашио. Успели смо, међутим, у намери и задовољни се враћамо кући. Овај бод ће нам бити истински подстрек за даље. Додао бих да је Бечеј био бољи, али смо му зналачки парирали - оценио је дуел шеф стручног штаба „зебри“ Владимир Станисављевић.

Бечејци су очекивали читав плен, то нико не крије, и зато не могу бити задовољни. Навијачи посебно, јер су мало тога видели на терену. Још када нема голова, чак ни пуно узбуђења у казненом простору, онда се утакмица брзо заборавља. Међутим, треба имати на уму да кормилар тиског брода Душан Бајић није могао да рачуна на тројицу играча - Дејана Рахића због нагомилавања јавних опомена, Славољуба Дабижљевића и Чедомира Томчића, због повреда. Сва тројица су играчи задужени за креацију и са њима, поготово искусним Томчићем, игра прволигаша са Тисе има сасвим другачије издање.

Бечејци су очекивали читав плен, то нико не крије, и зато не могу бити задовољни. Навијачи посебно, јер су мало тога видели на терену. Још када нема голова, чак ни много узбуђења у казненом простору, онда се утакмица брзо заборавља

- Желели смо, не кријем то, једино победу. Играчи су утучени што нису освојили цео плен, мада су имали теренску иницијативу. Недостајала нам је прва нападачка линија, нисмо успевали по боковима квалитетно да пробијемо бедем Чачана, који играју са три штопера и двојицом играча на боковима. Није лако пробити одбрану са пет играча, па је то разлог што смо имали проблема у завршници. Играли смо под притиском, иако покушавамо да растеретимо играче, али то није лако. Понављам, жао ми је што нисмо победили, али има још утакмица и мислим да имамо добро „пролазно време“ у трци за опстанак. Имамо потребу да приметим да се створила негативна тензија у граду после пораза у Ужицу, али подсећам да смо у пет утакмица наставка освојили осам бодова, што је више од 50 одсто. То гарантује опстанак - није пропустио да нагласи Душан Бајић. 

Кад се на крају марта сведу први рачуни и подели лига на плеј-оф и плеј-аут, преполивиће се бодови и разлика ће бити мала, па је из тог разлога сваки кљуцнути бод, ипак, драгоцен.                                   

Текст и фото: В. Јанков

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести