Васа Орловић уочи 58. Дневниковог турнира у малом фудбалу

О Дневниковом турниру” у малом фудбалу, као феномену друге половине 20. века, исписиване су странице нашег листа, из пера новинара који су у том такмичењу препознали садржаје чија вредност никада не застарева.
с
Фото: Приватна архива

Сведочи о томе и реафирмација нашег турнира пре годину дана и рефлексија сјаја 80-их, коме су се искрено радовали сви којима је турнир оплеменио садржај одрастања и дружења у сајамској дворани, уз фудбал и са фудбалом.

-Играње на „Дневниковом турниру” спада у ред најлепших искустава у мојој фудбалској каријери – сведочи данас Васа Орловић, један од учесника турнира који су личним печатом обележили 80-те године прошлог века. -  Поред свих обавеза на великом фудбалу, увек смо са нестрпљењем исчекивали крај године и почетак најквалитетнијег турнира у Југославији. Податак да су у збиру од 500 и више учесника гостовале екипе из свих крајева земље, довољно сведочи колико је турнир био популаран и цењено у зимском периоду, док је лопта мировала у лигашким такмичењима.

Васа Орловић је са Милосављевићем, Нештицким, Дрчом, Пајовићем, Малешевом, Драпићем, Крсмановићем и осталима, у екипи „Поново заједно“ обележио средину осамдсетих година. Четири пута узастопно играли су у финалу, да би коначно 1986. године освојили пехар намењен шампионској екипи. Те године Васа Орловић проглашен је за најбољег играча.

-Са одушевљењем сам пре годину дана примио вест да се „Дневников турнир” враћа на велику сцену – каже Орловић. –Ми смо играли у различитим клубовима великог фудбала, али на турниру смо се окупљали са друштвом из краја, из школе, или комшијама из улице, са којима смо од најранијег детињства шутирали лопту. У томе и јесте драж тог такмичења. Нераскидиве су то везе биле, на великом фудбалу ривали, а на „Дневниковом турниру”  „поново заједно“, срећни што ћемо тај месец дана да уживамо у дружењу и у игри, на турниру који смо искрено волели и поистовећивали се с њим.

После вишегодишњег рада у ФК Индекс, Орловић је тренерску каријеру наставио у Црвеној звезди са Видовданског насеља. Жеља му је, вели, да окупи клинце из краја и да једног дана, у улози тренера, настави тамо где је као играч стао пре 30-ак година. И нашег саговорника и све заинтересоване за учешће на турниру подсећамо да је пријаве могуће слати од понедељка, 21. новембра до 12. децембра на мејл дневниковтурнир гмаил.цом или на профил на Инстаграму: Дневников турнир.

Котизација на ТР 340-11030722-90 износи: сениори 8.000 и млађе категорије (петлићи, пионири, кадети и јуниори) 6.000 динара, за уплате до 5. децембра. Од 6-12. децембра уплате се дуплирају.

Јавно жребање је 14. децембра. Такмичење у Спенсовој малој дворани почеће 17. децембра и трајаће до 15. јануара, када су планиране финалне утакмице у свим категоријама. 

        Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести