За припрему овог колача потребно вам је 300 гр вишања, 400 мл воде, четири кашике вашег омиљеног пекмеза, 12 кашика шећера, 100 грама пшеничних клица, 18 кашика брашна и кесица прашка за пециво.
Најпре, рерну загрејете на 200 степени.
У чинији измешајте прашак за пециво, воду, шећер, пшеничне клице и брашно, а када измешате ове састојке, у њих убаците пекмез и сједините, а потом и вишње.
Оставите смесу да се одмори неколико минута, таман док се загреје рерна, након чега смесу пребацујете у плех димензије 20x30 цм, и изравнате.
Након што убаците колач у рерну, температуру смањите на 180 степени и печете га 55 минута.
Након што га извадите, оставите да се охлади и поспите прах шећером. Пријатно!
Дневник / Еспресо