Ана Брнабић на отварању “Шератонa”: Нови Сад подигао лествицу

Први “Шератон” хотел у Србији свечано је отворен у Новом Саду у присуству председнице Владе Србије Ане Брнабић, председника Покрајинске владе Игора Мировића, градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића представника МК групе и бројних привреденика.
seraton, tanjug jpap
Фото: Танјуг (Јарослав Пап)

Премијерка је поручила да је Србија постала пожељна дестинација за инвестирање, долазак страних туриста, а да је Нови Сад постао центар ИТ индустрије и креативности.

Она је на свечаном отварању хотела у власништву МК групе рекла и да подаци показују значајно повећање прилива иностраних туриста у протеклом периоду и да Србија неће бити земља јефтине радне снаге као ни јефтиног туризма.

Фото: Танјуг (Јарослав Пап)

"Као Србија јесмо почели од малог, од онога што смо имали, од лоше инфраструктуре и недовољних капацитета. Сада већ можемо да кажемо да је та фаза иза нас и да Србија неће бити земља јефтине радне снаге ни јефтиног туризма . Србија је постала пожељно место у које вреди доћи и које треба видети и осетити", рекла је премијерка.

Фото: Танјуг (Јарослав Пап)

Мировић: Развој града, Покрајине и Републике

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је, честитајући МК групи на овој инвестицији, изјавио је да отварање хотела „Шератон" од великог значаја, јер помаже укупном развоју града Новог Сада, АП Војводине и Републике Србије.

Фото: Танјуг (Јарослав Пап)

Мировић је подсетио да је Покрајинска влада купила магнетну резонанцу за Дечју болницу у Новом Саду, која ће бити у функцији средином лета, а тим поводом, како је навео, компанија МК група за пратећу опрему донирала је осам милиона динара.


 Захваљујући разноврсним и културним и забавним садржајима Нови Сад се каже она, показао као "премиум сити брејк" дестинација у коју туристи долазе током читаве године.

„Улагање у туризам ће добити посебан значај када Нови Сад 2019. године понесе епитет Европске престонице младих и 2021. године Европске престонице културе. Истовремено, Нови Сад је већ данас седиште ИТ индустрије Србије али и седиште креативности“, рекла је Ана Брнабић и додала да је Нови Сад  до сада имао ограничене смештајне капацитете, посебно високе категорије, па ће отаварање “Шератона”  умногоме допринети граду и његовој привреди. 

Фото: Танјуг (Јарослав Пап)

"На јесен ће бити отворена и креативни центар у некадашњој Свилари а заједно развијамо комплетну креативну четврт у крају познатом као Кинеска четврт да би све било заокружено и добило пуну међународну промоцију 2024. године када ће Нови Сад бити европска престоница културе", рекла је Брнабић.
"Нови Сад је озбиљно подигао лествицу за остатак Србије, укључујући Београд", рекла је премијерка.


Вучевић: Дуго смо чекали овакав хотел

Фото: Танјуг (Јарослав Пап)

Градоначелник Новог Сада Милос Вучевић истакао је велики значај отварања “Шератон” хотела за Нови Сад у развоју туризма и града у тој области.
"Нови Сад је дуго година чекао да добије хотел овакве категорије и оваквих капацитета. Дуго година је неко закомпликовао изградњу овог објекта, али важно је да постоје постоји воља и сагласје и општи интерес", каже Вучевић.

У прилог томе да је одлука МК компаније да отвори хотел била добра  он наводи да Нови Сад у првом тромесечју 2018. године има 36, 6 одсто више ноћења него у исто време прошле године, а од тога је 40 одсто страних туриста. 

"Шератон не долази било где, али ни Нови Сад није било шта", рекао је Вучевић.


 Подсећа да је Србију за прва три месеца ове године посетило више од 580.000 туриста што је за 11 одсто више него у исто време прошле године а девизни прилив од туризма износи 229 милиона евра што је више за око 12 посто него у истом периоду прошле године.

Хотел послује под франшизом једног од најпознатијих хотелских корпорација у свету - "Марриот Интернатионал" и инвестиција је компаније МК групе. Смештен је у ширем центру Новог Сада и простире се на 13.000 квадратних метара, има 150 соба, од чега девет апартмана, један председнички апартман, седам конференцијских сала, спа...    

“Шератон” је иначе своја врата отворио за госте хотела почетком марта ове године, чиме је Нови Сад добио први интернационални хотелски бренд у који је уложено скоро 15 милиона евра, а посао у овом хотелу са четири звездице добило је 120 радника.                                                                            

Д. Мл.

Фото: Танјуг (Јарослав Пап)

Костић: МК група лидер у хотелијерству у региону

У протеклих десет година МК Група је уложила 200 милиона евра у изградњу хотела у Србији и региону а свечано отварање хотела Шератон у Новом Саду, само је један у низу будућих пројеката компаније, поручује председник МК Груоп Миодраг Костић.

Костић каже да је област хотелијерства најмлађа грана у МК Групи која веома брзо расте те да је оријентација компаније улагање у браунфилд инвестиције (оживљавање старих објеката уз ревитализацију загађеног грађевинског земљишта).

"У задњих десет година у хотеле смо уложили нешто испод 200 милиона евра и то се на први поглед није видело, а можда је сада искочило са данашњим отварањем хотела Шератон", каже Костић и подсећа да је МК Група у задње две године отворила два Кепински хотела, један у Хрватској а други у Словенији.
Костић истиче да када је реч о хотелијерству, његова компанија је постала лидер у региону.
 

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести