ДОМАЋА ИНВЕСТИЦИЈА: Положен камен темељац нове фабрике Luss Textile

КРУШЕВАЦ: Породична компанија Luss Textile свечано је данас у Крушевцу положила камен темељац за изградњу своје нове фабрике, а на тој церемонији министар спољне и унутрашње трговине Томислав Момировић је изјавио да је поносан што се домаћи капитал улаже у Србију и у домаћу радну снагу.
к
Фото: FOTO TANJUG/ MUST/ ĐORĐE KRSTIĆ

„Породична компанија Luss Textile је домаћа компанија која је понос Србије. Породица Митровић је одлучила да капитал уложи у Србију и домаћу радну снагу и да, поред текстилних фабрика у Рашки и Власотинцу где запошљавају 465 радника, изгради и фабрику у Крушевцу за нових 500 радника. Србији су потребне овакве, успешне, породичне компаније и Влада Србије ће урадити све што је у њеној моћи како би подржала њихов развој. Наставићемо да преговарамо са нашим пријатељима у свету, али и у региону, како би отворили нова тржишта за домаће компаније и пласман њихових производа”, изјавио је министар.

Момировић је додао да је за даљи развој Крушевца од изузетне важности отварање нових радних места и нове фабрике, а за Србију понос то што има домаће породичне компаније које су са својим производима препознате, како у региону, тако и широм света.

„У Србији данас у 1.600 привредних друштава која послују у текстилној индустрији ради око 60.000 људи и са сигурношћу могу да кажем да се наша текстилна индустрија налази у фази опоравка. Вредност текстилне робе коју је Србија извезла на огроман број светских тржишта у прошлој години износила је преко једне милијарде евра, и ја дубоко верујем да текстилна индустрија може и мора да буде снажан мотор даљег привредног развоја Србије и региона”, изјавио је Момировић.

Свечаном полагању камена темељца присуствовао је и министар унутрашњих послова Братислав Гашић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести