Две фирме купиле гиганта СФРЈ-а у Чачку, ФРА пронашао свог купца из трећег пута

ЧАЧАК: Фабрика резног алата из Чачка која се од почетка прошле године налази у стечају продата је на трећој лицитацији за почетну цену од 58,8 милиона динара, конзорцијуму двеју фирми, чачанског „Унипромета” и београдског „ДСД-Еуролајна”, саопштила је Агенција за лоиценцирање стечајних управника.
2
Фото: РИНА

 Цена постигнута на трећем јавном надметању нижа је од 50 одсто од процењене вредности имовине стечајног дужника, кобнстатовала је Комисија за спровођење продаје, те ће се стечајни управник обратити Одбору поверилаца стечајног дужника да је о датој понуди изјасни.

 У цену од 58,8 милиона динара улазе 22 објекта која се налазе на градском грађевинском земљишту у Београдској улици у Чачку, чија је укупна површина 30.628 квадратних метара и објекат на истој локацији, који се налази на земљишту чија је површина 3.526 метара квадратних. У понуду улазе и две зграде у Хајдук Вељковој улици у Чачку на земљишту површине 1.293 квадратна метра али и покретна имовина у коју спада опрема и залихе.

 Претходна продаја по цени од 560 милиона динара проглашена је неуспешном од стране Агенције за лиценцирање стечајних упраника, јер је цена била мања од 50 одсто процење вредности. И тада је понуђач био исти конзорцијум, али Одбор поверилаца фабрике у стечају није дао сагласност за продају по датој цени.

РИНА

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести