ЕБРД: Зајам за унапређење енергетске ефикасности домаћинстава

ЛОНДОН/БЕОГРАД: Ерсте банка Србија је постала прва банка у Србији која је добила зајам Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) у износу од 600 милиона динара (5,0 милиона евра) за побољшање енергетске ефикасности домаћинстава, саопштено је данас из седишта ЕБРД-а у Лондону.
Centralno grejanje Foto: arhiva Dnevnika
Фото: Dnevnik.rs

Поменута средства долазе у склопу 85 милиона евра вредног ЕБРД-овог Инструмента за финансирање зелене економије (ГЕФФ) на Западном Балкану, наводи се у саопштењу ЕБРД-а достављеном Тањугу.

Циљ иницијативе је да се помогну улагања локалних домаћинстава, удружења станара и пружалаца услуга у мере енергетске ефикасности и пројекте обновљивих извора енергије. 

Кредити Ерсте банке намењени су свим грађанима који желе да инвестирају у енергетски ефикасна решења за своје домове, а намена кредита може бити замена прозора или врата, адаптација стамбене фасаде, набавка опреме за грејање или термоизолационог материјала, куповина фотонапонских панела, топлотних пумпи, економичне расвете, и друге мере које доносе економичност и уштеду.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести