Ер Србија: Најбољи фебруар од покретања компаније

БЕОГРАД: Компанија Ер Србија саопштила је данас да је у фебруару превезено 145. 610 путника са београдског аеродрома, за 32.000 више у односу на исти месец лане, што представља повећање од чак 28 одсто и што га чини, како се наводи, "најбољим фебруаром" од покретања ове компаније.
1
Фото: Tanjug

"Ер Србија наставља да бележи снажан раст броја путника и у другом месецу 2020. године. Истовремено, попуњеност капацитета за превоз путника (Лоад Фацтор) на летовима из Београда повећана је за осам процентних поена у односу на фебруар 2019. и износила је 66 одсто", наводи се у саопштењу Ер Србије.

Број дестинација Ер Србије из спрске престонице порастао је са 34 на 41, док је продаја додатних услуга повећана за 38 одсто, у поређењу са истим месецом прошле године.

"Радује нас што константно улагање у унапређење понуде и услуга даје резултате, о чему сведоче подаци о континуираном тренду раста броја путника. Одлични оперативни резултати којима се надовезујемо на успехе из 2019. и првог месеца ове године, показују да смо на путу реализације амбициозних планова које смо зацртали за наредни период", изјавио је директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије Јиржи Марек.

Добри резултати су остварени, кажу у овој компанији, упркос појави корона вируса у северној Италији током последње недеље фебруара, што се одразило на пословање већине европских авио-превозника.

С друге стране, додају, као и код других авио-компанија приметан је пад тражње за март и април у одређеној мери.

"Ер Србија ће наставити са прилагођавањем својих капацитета потражњи и новонасталим околностима на тржишту, следећи препоруке Светске здравствене организације  и домаћих надлежних органа, док безбедност путника и чланова посаде остаје главни приоритет", наводе у Ер Србији.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести