ГОТОВО Уместо инвестиција ЗАУСТАВЉА СЕ ПРОИЗВОДЊА у новобечејском Полету

У складу са Стратегијом NEXE Групе, донета је одлука да се с даном 15. септембра 2023. зауставља производња керамичких плочица у фабрици Полет – Керамика д.о.о. Нови Бечеј.
1
Фото: NEXE/printscreen

Познати произвођач керамичких плочица ће, како најављује, настављати да испуњава све преузете обавезе према купцима и добављачима.

NEXE Група крајем 2022. усвојила је Стратегију Групе за раздобље 2022-2030, а како би била спремнија на актуелне тржишне околности те осигурала дугорочан развој и одрживост пословања.

Дефинисан је план стратешких активности Групе за раздобље до 2030. који оптимално узима у обзир организационе и финансијске ресурсе компаније.

Предвиђено је да део запослених свој радни однос настави у осталим чланицама NEXE Групе у Србији, док ће остатку запослених бити понуђене отпремнине. Истовремено, Полет – Керамика д.о.о. ће настављати испуњавати све преузете обавезе према купцима и добављачима.

Управа разматра алтернативе за ову производну локацију, укључујући и развој нових производних делатности на истој, наводи се у саопштењу за медије.

Чланица NEXE Групе, Полет-керамика д.о.о. из Новог Бечеја је 2021. године обележила 40. година пословања на тржишту Србије и региона. Том приликом су најављене инвестиције у нове, најсавременије технологије и опрему, које су неопходне да би се држао корак са моћном конкуренцијом која функционише у државама које су у окружењу.

Ипак, сада је донета одлука да се производња угаси што није добра вест за грађевинску индустрију.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести