Јунајтед група преузима бугарске операторе Net1 и ComNet Sofia

АМСТЕРДАМ: Јунајтед група постигла је споразум о преузимању 100 одсто капитала бугарских оператора Net1 и ComNet Sofia, саопштила је данас та компанија.
united group
Фото: Promo

Како је наведено, споразум о преузимању представља додатну аквизицију компаније VIVACOM, бугарског оператора Јунајтед Групе.

У оквиру Јунајтед Групе у Србији послују компанија СББ и њени сервиси ЕОН и Тотал ТВ, а медијски садржај емитују телевизије и портали Спорт Клуб, Нова С и Н1.

Net1је, наводи Јунајтед група, међу водећим операторима у Софијској области који пружа услуге интернета и телевизије, као и интегрисана телекомуникациона решења за пословне клијенте, укључујући услуге попут ИТ подршке, телефоније и видео надзора.

ComNet Sofia је телекомуникациони оператор који пружа услуге интернета и телевизије нове генерације са сопственом оптичком мрежом.

Очекује се да ће трансакција бити завршена у другом кварталу 2021.

Унитед Група је на бугарско тржиште ушла 2020. године преузимањем компаније VIVACOM, највећег телекомуникационог оператера у земљи.

У јануару ове године Унитед Група преузела је највећу бугарску медијску компанију, Нова Броадцастинг Гроуп и објавила да је постигла договор о преузимању бугарске новинске компаније Вестник Телеграф ЕООД, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести