Михајловић: Пут Сремска Митровица-Лаћарак до 19. јула

Реконструкција пута Сремска Митровица - Лаћарак, у дужини до 5,4 километра, биће завршен до 19. јула, најавила је потпредседница владе Зорана Михајловић.

Тако ће бити решен дугогодишњи проблем за више од 20.000 грађана.

-За нас нема малих и великих путева, за нас је свака улица у сваком месту важна, било да је реч о локаном, регионалном путу или аутопуту. Тако се понаша Влада Србије, поручила је Михајловић након обиласка радова.

Она је нагласила да се на реконструкцију пута у Лаћарку чека већ 15 година, да су многе владе и политичари долазили и отварали то градилиште и након избора га затварали.

-То градилиште је три пута затварано. Пре неколико месеци смо из разговора са грађанима схватили колико је значајан овај пут и кренули у његову реконструкцију која ће коштати више од 300 милиона динара, а радови ће бити готови 19. јула, нагласила је министарка.

Михајловић је додала да садашња влада уради све што обећа и то било где у Србији.

Вршилац дужности директора Путева Србије Зоран Дробњак је рекао да је то предузеће, захваљујући влади, Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, издвојило 320 милиона динара за реконструкцију.

Она је казао да су радови почели и да ће бити обављена озбиљна реконструкција, као и да ће тај пут бити реконструисан за најмање 30 година коришћења.

Градоначелник Сремске Митровице Бранислав Недимовић је казао да је тај пројекат пример заједничког рада Путева Србије, владе и локалне самоуправе.

-Око 20.000 становника Сремске Митровице је директно повезано са овим путем, казао је Недимовић додајући да пут води ка граници са БиХ.

Обезбеђено 3,2 мил. евра за фабрику воде у Ужицу
Влада Србије је на данашњој седници обезбедила 3,2 милиона евра за прву фазу изградње Фабрике воде у Ужицу, изјавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и најавила да ће радови почети у јуну и да ће радови бити завршени до краја јесени.

-Годину и по дана радимо на пројекту Фабрике воде у Ужицу и направљена је пројектно-техничка документација са градом. Закључак о обезбеђивању средстава је прошао владу једногласно и тај новац ће бити на разделу Министарства грађевинарства, рекла је Михајловић новинарима у Лаћарку.

Према њеним речима, министарство ће у наредних двадесетак дана расписати тендер и изабрати извођаче.

-Најкасније у јуну, како сам раније и рекла, почеће радови на Фабрици воде у Ужицу. Прва фаза мора бити готова до краја јесени, а у међувремену ћемо радити на допуни документацији за другу фазу, истакла је Михајловић.

Она је поручила да до краја ове године или до краја првог квартала наредне године Ужице мора да добије фабрику воде.

-Не постоји више ниједан разлог да Ужице не добије фабрику воде, додала је Михајловић.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести