Антић: Неће бити поскупљења струје

Министар рударства и енргетике Александар Антић изјавио је да неће бити поскупљења струје.
antic, tanjug video
Фото: Александар Антић, фото: Танјуг (Видео)

Он је у Јутру Прве ТВ на директно питање хоће ли бити поскупљења струје, одговорио: "Неће бити".

„Ми бранимо цену електричне енергије резултатима ЕПС-а. Имамо један врло захвалан енергетски микс у производњи електричне енергије, имамо хидроелектране Ђердап 1 и Ђердап 2 које имају нижу цену производње - навео је министар, пренeo je Б92.

На питање да ли Међународни монетарни фонд тражи поскупљење струје, Антић је казао да ЕПС послује позитивно и да иако представници ММФ нису срећни што је струја у Србији најнижа у Европи, њихова позиција сада није иста као пре три или четири године.

„Они су имали снажну позицију пре три-четири године у смислу повећања цена, то више није питање у првом реду приоритета. Цена електричне енергије мора бити прилагођена социјално-економској ситуацији у Србији - навео је Антић.

На констатацију да је цена електричне енргије у Србији нижа него у Македонији, која има нижи стандард од нас и како то утиче на стварање конкуренције међу трговцима електричном енергијом у Србији, министар је одговорио:

„Цена струје у Србији је 20 одсто нижа од прве следеће земље, не видим да иједна компанија има интерес да овде продаје струју када може скупље то да ради у својој земљи, пренeo je Б92 речи Антића.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести