Бачкопаланачка Мајевица пред стечајем

Привредни суд у Новом Саду је, на предлог Министарства привреде, донео решење о покретању претходног стечајног поступка над бачкопаланачком „Мајевицом”.
c
Фото: Dnevnik.rs

Решење је донето за „Мајевица холдинг”, „Мајевица ливницу” АД – за производњу ливених, кровних и пресованих производа, „Мајевица пољоопрему” АД за производњу пољопривредних машина и „Мајевица машине алатке” АД за производњу машина за обраду метала и дрвета и прераду пластичних маса.

Рочиште на којем ће се расправљати о постојању стечајног разлога за отварање стечајног поступка одржаће се 13. јула у 10 часова у Привредном суду у Новом Саду. До тада је суд одредио мере обезбеђења ради спречавања промене имовинског положаја „Мајевице”, и то именовањем Агенције за лиценцирање стечајних управника за привременог стечајног управника, забраном исплате с рачуна стечајног дужника без сагласности привременог стечајног управника, забраном располагања имовином, забраном спровођења извршења према стечајном дужнику, укључујући и забрану остваривања права разлучних и заложних поверилаца. Такође, изречена је и забрана НБС-у – Одељењу за принудну наплату Крагујевац, да спроводи наплату потраживања, принудну наплату по налозима за принудну наплату, као и извршним судским и другим решењима.

Уколико предлагач – у овом случају Министаство привреде – у законском року не уплати предујам од 50.000 динара на рачун Привредног суда Нови Сад, тај суд ће обуставити претходни стечајни поступак и одбацити предлог за отварања стечајног поступка над „Мајевицом”.

Љ. М.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести