Банке активирају хипотеке: На добош отишао авион, пластеник, слике, станови

Авион „Цесна”, дрљача сефовска опрема, пластеник, уметничка дела, гардероба, некретнине, пословни простори само су део онога што је понуђено на порталу „Добош”, где су у понуди предмети на јавној продаји или они враћени са лизинга.
e
Фото: Pixabay.com

Авион је марке „Цесна 202б” има десет места и потпуно је сервисиран у августу 2018. године. У огласу стоји и то да му је пловидбена дозвола истекла 2010. године. Могуће га је пазарити непосредном погодбом. Поред авиона, оглашена је и дрљача чија је вредност 24.000 динара. Друга јавна продаја заказана је за фербуар.  Брента за стругање дрвета и комплетан пластеник део су понуде овог портала. Процењена вредност бренте је 212.000 динара, а пластеника 410.000.

На порталу је оглашено 67 уметничких слика. Цене су у распону од 100 до 4.000 динара.  Када је реч о непокретностима, доступно их је 420 непокретности, и у то спадају стамбени простор, пословни објекти, стамбено-пословни, земљиште, али и складишта и гараже.

Однедавно се оглашавају и непокретности у Црној Гори. Земљиште у Боки Которској, парцела од 7.222 метра квадратна је у понуди за 700.000 евра. Станови са гаражом у Будви такође су у понуди, а цена је 1.770 евра по метру квадратном.

Највише оглашених непокретности је на територији Београда - 27, док је у Новом Саду 10.

У „Добошу” кажу да се у последње време све више продајна цена приближава тржишној. У просеку, најдуже стоје оглашени индустријски објекти за специфичну намену.

- Продаје су на порталу оглашавале банке као повериоци због неплаћања рата кредита које су клијенти узимали за куповину станова, кућа и пословних објеката, али и покретних ствари, аутомобила, пољопривредних машина, па и намештаја, беле технике, видео и ТВ уређаја – појашњавају у „Добошу”.

Суд, како даље кажу, доноси закључак о продаји некретнине којим се одређују начин и услови продаје. Рочиште за продају некретнине одржава се у судској згради, ако суд не одреди другачије. Одређивање цене је у складу са примењивим законима Републике Србије.

Цене варирају

Цене су различите, па, примера ради, стан у Петроварадину од 43 метра квадратна се продаје по почетној цени од 47.934 евра.

Најчешће када је прва продаја у питању, почетна цена износи 70 или 60 одсто од процењене вредности, а приликом друге продаје, почетна цена је 50 или 30 одсто од процењене вредности.

        С. Аничић Илић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести