Блокиран рачун Diners-а, кривичне пријаве против бивших шефова

БЕОГРАД: Компанија “Diners Club International Belgrade” (DCIB) саопштила је данас да је у овом тренутку њен рачун блокиран од стране неколико поверилаца и да је на појединим продајним местима корисницима онемогућено коришћење Diners картице. 
dajners kartica, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Како се наводи, утврђене су озбиљне индиције о значајним неправилностима у пословању DCIB и, због неправилности у финансијским извештајима, поднете кривичне пријаве против бивших челних људи те компаније. 

Након закључења трансакције у марту 2017, којом је Erste Card Club d.o.o (ECC) стекао 100 одсто власништва над компанијом DCIB, утврђене су озбиљне индиције да постоје значајне неправилности у пословању DCIB-а, као и службеним финансијским извештајима компаније за протеклих неколико година, а које нису биле презентоване у поступку купопродаје, прецизира се у саопштењу.

Из тог разлога, ECC је покренуо свеобухватни процес додатних провера, чиме се још једном утврдило постојање уочених неправилности, као и чињеница да службени финансијски извештаји DCIB-а не одражавају стварно стање пословања компаније.
Неправилности у финансијским извештајима односе се на утајене обавезе DCIB-а према повериоцима, као и  на неисправно приказивање потраживања од клијената. 

Последично, поднесене су кривичне пријаве против бивших челних људи друштва DCIB.
"У овом тренутку рачун DCIB-а је блокиран од стране неколико поверилаца и на појединим продајним местима корисницима је онемогућено коришћење Diners картице. Истовремено се анализирају могуће опције за решење наведене ситуације", пише у саопштењу.
ECC и DCIB изражавају жаљење због наведених околности узрокованих неправилностима у пословању компаније у прошлости, пре преузимања од стране ECC-а.

Континуирано се одржава комуникација са свим надлежним телима те ће у наредним данима DCIB транспарентно обавештавати јавност о даљем развоју догађаја, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести