Брнабић: Добро смо стартовали, нема опуштања

БЕОГРАД: Раст бруто друштвеног производа (БДП) био је 4,2 одсто у јануару, а планирани за квартал је 3,9 одсто, изјавила је председница владе Србије Ана Брнабић уз констатацију да раст за сада иде добро, али да нема опуштања.
brnabic, tanjug vidaeo
Фото: Ана Брнабић, фото: Танјуг (Видео)

Један од највећих изазова у овој години јесте раст БДП-а, који је планиран да буде 3,5 одсто. Добро смо стартовали у јануару, али не бих се опуштала, рекла је Брнабићева.

Премијерка Србије је нагласила да је важно да сви планирани пројекти крену на време, као и да велики део зависи од грађевинарства и инфраструктуре.

Како каже, за капиталне пројекте планирано је 128 милијарди динара те да је важна ефикасност како би се средства повукла.

Наставља се инвестиција у системе за наводњавање, само три одсто пољопривредног земљишта било је покривено системом за наводњавање. Ове године планирана је и електрификација поља и набавка противградне заштите, истакла је Брнабићева.

Она је указала да је важно да се неки од стечајева заврше како би производња у тим предузећима била покренута.

Морамо и много више на стратешки начин да радимо да бисмо остварили тих пројектованих 3,5 одсто БДП-а у овој години, а наредних да то буде и четири одсто како бисмо стигли земље ЕУ, закључила је премијерка Србије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести