Брнабић: Јавни дуг 62 или 63 одсто БДП до краја године

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић изјавила је да је јавни дуг Србије крајем септембра износио 65,4 одсто бруто друштвеног производа и додала да се нада да ће до краја године достићи 62-63 одсто.
ana brnabic, tanjug tanja valic
Фото: Танјуг (Тања Валић)

Премијерка је истакла да се наставља са фискалном дисциплином и да у овом тренутку буџетски суфицит износи 80 милијарди динара.

"Јуче смо добили нове статистике у вези са индустријском производњом које показују да је забележен раст у септембру од 7,3 одсто у односу на септембар прошле године, а у односу на прошлогодишњи просек, производња је већа за 7,9 одсто", рекла је Брнабић на панел дискусији "Нордијски иновативни бизнис у Србији" који је организовала Нордијска пословна алијанса.

Премијерка је додала да је раст извоза 13 одсто и спољнотрговинске размене такође 13 одсто што је показатељ, како је рекла, стварање динамичне и здравије економије у Србији.

"Данас очекујемо објављивање нове Дуингбизнис листе и ја сам уверени оптимиста с обзиром на то да је Србија од 2014. стално напредовала на тој листи, али је важно да наставимо тај тренд", рекла је премијерка која је најавила званичну посету Норвешкој 23. новембра.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести