Брнабић: Влада и привреда могу само заједно да остваре резултат

КОПАОНИК: Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас на затварању 29. Копаоник бизнис форума да се привреда и влада заједно суочавају са кризом и да само заједно могу да остваре резултате.
ana brnabic, Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Фото: Влада Србије/Слободан Миљевић

Брнабићева је честитала Савезу економиста Србије на још једном успешно организованом КБФ и истакла да је тај форум са својим закључцима важан јер већ годинам фукнционишемо у кризном менаџменту.

"Привреда и влада се заједно суочавају са кризом и само заједно можемо да постигнемо неке резултате. И зато увек пратим закључке КБФ који су добре смернице за владу", поручила је Брнабићева на Копаонику.

Пред новом владом енергетска једначина-транзиција или одрживи развој

КОПАОНИК: Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас на Копаоник бизнис форуму да ће пред новом владом бити највећи изазов "енергетска једначина", избор између енергетске транзиције и енергетске одрживости, или да се нађе неки средњи пут.

"Питање је да ли ћемо да будемо зелени и више штитимо животну средину или да будемо енергетски самосталнији, што је сада и политичка одлука", рекла је Бранбићева у дискусији на затварању КБФ.

Каже да сада много земаља размишља да ли да има већу енергетску самосталност и да има термоелектране или да зависи од увоза енергената.

"Са овом кризом и ратом на истоку Евроопе, видели смо да све што смо знали о енегетској транзицији није баш тако праволинијски, јер земље ЕУ које су биле лидери у томе враћају се полако на угаљ.

Рекла је и да је енергетски избор једначина са више непознатих, али да би једна од њих могло да буде улагање у зелени водоник који има велики потенцијал да буде нови драјвер раста.

"Питање је да ли ићи у енергетску транзицију или чекати боља времена, или наћи неки средњи пут између енергетске транзиције и енергетске одрживости. И то ће сачекати као највећи изазов будућу владу", истакла је Брнабићева.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести