Бугари купили Регулације доо из Сремске Митровице

БЕОГРАД: Бугарска компанија "Groma Hold Eood" купила је 100 одсто државног капитала у Водопривредном привредном друштву "Регулације" доо из Сремске Митровице за 1.075.000 евра.
prodaja ugovori
Фото: Tanjug (O. Toskić, ilustracija)

Министарство привреде је 15. августа ове године, објавило Јавни позив за продају сто одсто удела Републике Србије у капиталу овог предузећа.

Основна делатност "Регулације" је изградња водоприврених објеката за уређење и регулацију река, заштиту од поплава, осигурање бујица и заштиту од ерозија, редовно одржавање изграђених објеката, замена оштећених и дотрајалих објеката на водотоцима, уређење корита...

Рок за подношење захтева за откуп продајне документације био је 23. август и до тог рока, поднета су два захтева - "Grome Hold Eood" из места Благоевград у Бугарској и предузећа "Bauwesen" из Лазаревца, наводи се на сајту ресорног министарства.

Пријаве за учешће у поступку могле су да се пошаљу до 30. августа, а до тог рока поднета је једна пријава и то од стране предузећа из Бугарске.

Уговор о продаји 100 одсто укупног регистрованог капитала субјекта приватизације по продајној цени у износу од 1.075.000 евра, потписан је јуче у Београду.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести