ТРЖИШТЕ НЕКРЕТНИНА У НОВОМ САДУ Ако тражите кућу добре вести ЦЕНЕ СТАНОВА у благом паду

Према подацима са специјализованог сајта за оглашаваwе некретнина 4зида у последwа два квартала бележи се тренд стабилизације цене некретнина у свим градовима у Србији док се на неким локацијама примећује чак и благи пад.
stanovi
Фото: Dnevnik.rs

Ово потврђују и званични подаци Републичког геодетског завода.

На сајту 4зида.рс тренутно је активно више од 13 000 огласа за продају станова у Новом Саду, што сведочи о живости тржишта некретнина у овом граду.

Просечна цена станова у староградњи износи око 2.247 евра по квадратном метру што је за нешто мање од 50 евра по квадрату у односу на трећи квартал ове године. Станови у новоградњи су нешто повољнији са тренутном просечном ценом од око 2.175 евра по квадрату.

Пад цене скоро у свим општинама

Цене су пале у свим већим општинама у овом граду. Тако је на пример на општини Грбавица сада просечан квадрат 2.533 евра што је за око 70 евра јефтиније у односу на први квартал ове године када је износио је 2.605 евра.

Када је у питању центар Новог Сада тренутно оглашена просечна цена је 2.654 евра што је за око 60 евра мање него у претходном кварталу. На Петроварадину је благо скочила цена квадрата и тренутно је у просеку потребно издвојити 2.025 евра за квадрат што је за око 50 евра скупље него у претходном периоду.

Интересантно је напоменути да је просечно време продаје станова у староградњи у Новом Саду 69 дана. Ово може бити знак да је потражња за овим врстама некретнина и даље велика, а да је тржиште динамично и брзо се мења.

Добра вест за оне који траже кућу

За оне који траже кућу добра вест је да цене за ову врсту непокретности бележе пад од почетка другог квартала. Цене за продају кућа у Новом Саду се крећу у просеку од 573 евра па до 2.238 евра за квадрат у зависности од локације и карактеристика некретнине. Тако се тренутно у понуди налази двоетажна кућа од 162 квадрата у Ветернику у близини школе, вртића и аутобуских линија ка центру Новог Сада по цени од 207.000 евра односно 1.278 евра за метар квадратни.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести