ДЕЛЕГАЦИЈА ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ ВОЈВОДИНЕ У ИТАЛИЈИ Потписан мемардум о сарадњи са ПК „Порденоне”

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић потписао је у Порденонеу Меморандум о разумевању са потпредседником ПК „Порденоне” Микеланђелом Агрустијем.
а
Фото: Привредна комора Војводине

Меморандум је потврда институционалне сарадње и досадашњег рада на повезивању привредника. Произвођачи вина из АП Војводине посетили су, у организацији Привредне коморе Војводине, специјализовани сајам винарства и виноградарства Риве у Порденонеу крајем 2023. године. Меморандум је део и акционог плана који произилази из Споразума који смо потписали са Конфиндустријом Србије.

Сарадња са италијанским привредницима значајна је како у сарадњи са компанијама које послују у нашој земљи тако и са привредницима у Италији.

Овај меморандум представља отварање нових и бољих услова за економију наших региона, истакнуто је после потписивања овог акта. Порденоне је град је у северној Италији. Град је средиште истоимене регије. Италија је на трећем месту у страним директним инвестицијама у Војводини. Тренутно код нас послује 79 компанија са преко 14 хиљада радника.

Председник Привредне коморе Војводине разговарао је и са регионалним министром пољопривреде регије Фриули Венеција Ђулија Стефаном Занијером. Упућен је позив делегацији из Порденонеа за посету Привредној комори Војводине и Новом Саду како би се организовао пословни форум са привредницима две регије.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић присуствовао је отварању Сајма Аквафарм, који се сматра најзначајнијом специјализованом сајамском манифестаци те врсте у Европи.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести