Делегација Србије на Годишњој скупштини ММФ-а и Светске банке

БЕОГРАД: Делегација Србије, коју предводи Јоргованка Табаковић, гувернер Народне банке Србије и гувернер Србије у Међународном монетарном фонду, учествоваће од 10. до 15. октобра на Годишњој скупштини ММФ-а и Групације Светске која се одржава на Балију, у Индонезији.
mmf jorgovanka tabakovic
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Делегација Србије ће разговарати с представницима ММФ-а о најновијим макроекономским и фискалним кретањима и напретку оствареном у структурним реформама, и наставити сумирање резултата у спровођењу новог економског програма подржаног Инструментом за координацију политике, чије је прво разматрање, обављено током недавне посете мисије ове институције. 

Са представницима Светске банке, разговори ће се водити о актуелној и будућој финансијској сарадњи у оквиру програма за Републику Србију, Стратешки оквир за партнерство у периоду од 2016. до 2020. године, саопштено је из НБС. 

Годишња скупштина представља одличну прилику и за низ билатералних сусрета које ће чланови делегације Србије имати како би се представници земаља упознали са предностима улагања у нашу земљу.

Главне теме на Годишњој скупштини ММФ-а и Светске банке су кретања и изгледи светске економије, развој на глобалним финансијским тржиштима и кључни изазови економских политика. 

У фокусу учесника скупа су посебно дигитализација и нове технологије, односно њихова правовремена примена и континуирани развој, како би се постигао дугорочно одржив привредни раст. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести