До краја 2019. биће завршена реконструкција пруга у Србији

БЕОГРАД: "Инфраструктура железнице Србије"  у  2019. години реконструисаће укупно 318 километара регионалних пруга, што значи да ће, с 280 километара регионалних пруга које ће бити обновљене до краја ове године, да ће до краја наредне године скоро у потпуности бити завршена реконструкција регионалних пруга у Србији",- изјавио је Мирољуб Јевтић, генерални директор "Инфраструктуре железнице Србије".
pruga, tanjug ilustracija
Фото: Танјуг, илустрација

Он је навео да се у 2019. години планира се обнављање пруга Ниш-Зајечар (108 км), Лапово-Краљево (84 км), Суботица-Сента (38,5 км), Марковац-Ресавица (53 км), деоница Кумане - Банатско Милошево (28,5 км) на прузи Зрењанин - Кикинда, као и пруга Кикинда - МСК Кикинда (6 км).

Како се наводи у саопштењу "Инфраструктура железница", на свим овим деоницама уведене су лагане вожње, па је тренутна брзина возова далеко мања од пројектоване. Тако возови између Марковца и Ресавице, Кумана и Банатског Милошева, као и Кикинде и МКС Кикинда иду свега 10-20 километара на сат, између Суботице и Сенте брзина им је између 20 и 40 километара на сат, док на пругама Ниш-Зајечар и Лапово - Краљево саобраћају са 30 до 40  километара на сат. 

"Инфраструктура железнице Србије" планира да у 2019. години из сопствених средстава набави и додатну опрему како би ефикасније транспортовала материјал за своје потребе и интервенисала са помоћним возом, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести