Драгољуб Дамљановић нови председник САМ-а

БЕОГРАД:Српска асоцијација менаџера (САМ) изабрала је вечерас на 13. годишњој изборној скупштини новог председника - Драгољуба Дамљановића, који ће наследити Станку Пејановић, и у наредне три године предводиће највеће удружење менаџера у земљи.
m
Фото: Tanjug

Драгољуб Дамљановић запослен је у компанији "Шнајдер електрик" као потпредседник за енергетику и услуге у југоисточној Европи, члан САМ-а је од 2014. године и добитник је вредних пословних признања, међу којима су награда за "Менаџера године 2017" и признање за "Промоцију и развој лидерства међу младима 2018. године".

Дамљановић каже да је функција председника САМ-а за њега част и обавеза, част јер, како наводи, сматра да чланови САМ-а представљају оно најбоље што Србија има у области вођења фирми, а обавеза, јер ће морати не само да одржи постојећи рад Асоцијације већ и да ради на њеном развоју у наредне три годне.

Говорећи о плановима рада, рекао је да ће Асоцијација првенствено покушати да пронађе системски начин како да њени чланови размењују искуства, додајући да су поједини запослени у корпорацијама, а неки од њих су предузетници, те су искуства и једних и других, истиче, битни за развој бизниса.

Друга ствар, покушаћемо да изађемо ван Београда и да наше активности проширимо и на друге градове Србије, то неће бити лако, то ће бити изазов. Трећа ствар, пробаћемо да привучемо што више младих, да им поделимо знања, јер нам је искуство кроз менторски рад показало да знања која млади могу овде да стекну тешко да могу стећи на други начин, рекао је Дамљановић.

Изразио је наду да ће САМ бити јак друштвени актер и да ће у наредном периоду бити још гласнији учесник овог друштва.
Досадашња председница Асоцијације Станка Пејановић истакла је да је поносна на остварене резултате у претходне три године, посебно на покретање нових програма, али и на јачање сарадње с највећом европском организацијом менаџера.

Наш рад у претходне три године био је фокусиран на оснаживању наше професије, на промене и перцепције које друштво има о професији менадзера, као и да позиционирамо организацију и изван граница наше земље. Наиме, САМ је постала пуноправна чланица Европске конфедерације менаџера која активно учествује у раду Европске комисије, истакла је Пејановићева.

На вечерашњој изборној скупштини изабрани су и чланови Управног одбора САМ-а - Душан Басало из Атриа групе, Биљана Боговац из PwC Србија, Марија Десивојевић Цветковић из Делта холдинга, Слободан Ђиновић из Орион Телекома, Михаило Јанковић из Нектар групе и Драгомир Костић из Атлантик брендс.

Изабрани су и Небојша Мандић из ДХЛ Глобал Форвардинг, Небојша Матић из Микроелектроника, Милош Милисављевић представник Строубери Енерџи, Станка Пејановић из Хисенсе Горење Европа, Милош Перовић из Термовента, Драган Поповић из Аиго Бизнис систем, Дејан Ранђић из ДНА Комјуникшн, Александра Стојановић из МК Група и Дејан Турк из ВИП мобил.

На скупштини је речено да је САМ у 2019. организовао више од 40 активности усмерених на развој менаџера, њихово повезивање и унапређење окружења, попут догађаја Јунски сусрет, састанак са члановима Фискалног савета, Пореском управом, као и представљања чланова кроз формат "Вече са... у Краун плази".

Прошле године је настављено и промовисање лидерства и професионални развој младих менаџера кроз Менторски програм, у оквиру којег је почела пета генерација.

На крају године, САМ је доделила престижне "САМ годишње награде" на свечаном догађају "САМ Гала 2019".

Чланови САМ-а су оком прошле године покренули тему задржавања младих у Србији на "Форуму менаџера", који је окупио послодавце, представнике Владе и студентске организације како би се заједнички пронашла решења која могу да допринесу привлачењу кадрова и улагању у људе.

Најављују да ће та тема бити међу приоритетима и у 2020. години.

САМ је удружење професионалних менаџера које окупља 450 чланова, руководилаца фирми и тимова са више од 70.000 запослених који годишње реализију послове у вредности од девет милијарди евра.

Асоцијација у свом фокусу има професионални развој менаџера, афирмацију, професионализацију и промоцију менаџерске струке, повезивање менаџера и промоцију најбољих пословних пракси, компанија, одговорног, етичког и одрживог пословања.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести