ДРЖАВА ДАЈЕ И ДО 34.000 ДИНАРА Пријава од 6. до 24. новембра; Овај услов морате да испуњавате

Републички фонд за здравствено осигурање запослио је у филијалама и испоставама широм Србије 72 младих који су прошли обуку у оквиру програма Владе Србије "Моја прва плата".
a
Фото: pixabay.com/dnevnik.rs

Њима је данас уговоре о запослењу уручила проф. др Сања Радојевић Шкодрић, директорка РФЗО, која је истакла да је уз програме запошљавања најбољих дипломаца медицине и средњих медицинских школа, ово још један државни пројекат у здравству који даје шансу младима да кроз деветомесечно стручно оспособљавање стекну радно искуство и добију посао.

На позив РФЗО пријавило се више од 600 кандидата, селекцију стручне комисије прошло је њих 121, обуку је завршило 89, а посао је добило њих 72 и они ће радити у некој од 29 филијала и 135 испостава РФЗО широм Србије.


Нови циклус

РФЗО учествује и у новом циклусу програма Моја прва плата и позива све који испуњавају услове да се преко портала  Моја прва плата пријаве за учешће већ следећег месеца, од 6. до 24. новембра.


Посао су добили кандидати са средњом стручном спремом, као и дипломирани правници и економисти. Право учешћа у овом програму чији је циљ да подстакне запошљавање младих, имали су млађи од 30 година (рођени после октобра 1993.), са завршеном средњом школом или факултетом, са мање од шест месеци искуства у струци и без положеног стручног испита.

Циљ програма који се реализује посредством Националне службе за запошљавање јесте да младима пружи прилику за стицање првог радног искуства, а да истовремено помогне послодавцима из приватног и јавног сектора да реше проблем недостатка стручног кадра.

Сви који учествују у програму "Моја прва плата" добијаће месечну накнаду и то:

28.000 динара са средњошколском дипломом

34.000 динара са факултетском дипломом

Сви имају право на уплату доприноса за случај повреде на раду и професионалне болести, у складу са законом.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести