Гаспромњефт заинтересован за панчевачку Петрохемију

БЕОГРАД: Руска енергетска компанија Гаспром Њефт заинтересована је за учешће у процесу приватизације српског предузећа "ХИП-Петрохемија".
s
Фото: Youtube Printscreen

Министар рударства и енергетике Александар Антић, састао се на маргинама Деветог међународног гасног форума у Санкт Петербургу, са председник УО Гаспромњефта Александром Ђуковим, а једна од тема састанка била је предстојећи процес приватизације "ХИП - Петрохемије" а.д.Панчево, саопштило је ресорно министарство.

Министар Антић казао је да је будућност те компаније од изузетног значаја и да јој је стратешки партнер потребан због инвестиција, које треба да обезбеде да Петрохемија дугорочно стабилно функционише.

Александар Ђуков истакао је да Гаспромњефт има потенцијални интерес за учешће у изналажењу адекватног модалитета приватизације, а заједнички је оцењено да ће Влада Србије и Гаспромњефт интензивирати и конкретизовати разговоре о Петрохемији.

Током састанка анализирана је реализација текућих пројеката, пре свега “Дубока прерада”, који је значајан за цео нафтни сектор, а који ће осигурати да НИС остане лидер на захтевном регионалном тржишту нафтних деривата.

Такође, разговарало се о раду и пословању Нафтне индустрије Србије, уз оцену да ће се уложити додатни напори, да заједничка компанија, која има утицај на укупну економију Србије, оствари још боље резултате, у складу са очекивањима оба акционара.

Састанку су присуствовали саветник председника Републике Србије, Драгутин Матановић, генерални директор “Србијагаса”, Душан Бајатовић, као и први заменик генералног директора Гаспромњефта - Вадим Јаковљев и заменик генералног директора за прераду, промет и логистику, Анатолиј Чернер, наводи се у саопштењу Министартва рударсва и енергетик

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести