Или доплата за гориво или нема летовања, треће опције нема

БЕОГРАД: Директор YUTA Александар Сеничић рекао је да је у односу на почетак године када су уговарани чартер летови авио гориво поскупело 100 посто па се зато траже доплате за гориво од путника који су платили аранжмане.
avion
Фото: freeimages.com, ilustracija

За ТВ Пинк он је рекао да су опције или да се плати та доплата и тако нова цена авио карте, или се неће путовати, као и да треће опције нема.

Он је објаснио да су доплате за гориво за чартер летове ван доплате за аражмане, те да на то агенције не могу много да утичу.

Говорећи о приликама он је рекао да путници сигурно неће путовати повољније, нити ће агенције повољније закупљивати авионе.

"Најнепријатније је да авио компанија не зна која ће цена бити у јулу. Рок у коме јављају агенцијама је од 5-7 дана пре лета, а најчешће се о доплати за гориво јавља неколико дана пред пут", рекао је он.

Сеничић је рекао да се доплата за гориво не може тражити нити наплаћивати када су туристи већ на дестинацији, а очекује их повратни лет.

Он је казао да је утицај цене горива на трошак чартера од 25 до 30 посто што је много.

"Покушавамо разговарамо са авио компанијама, да можда ревидирамо све уговоре, па да можемо путнике обавестимо, да ће од сада па надаље цена бити таква. Али авио компаније не желе да се обавезују, јер не знају будуће цене горива", поручио је он.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести