КОНАЧНО И ЗА МАСОВНО ТРЖИШТЕ Тесла намерава да направи нова јефтинија електрична возила средином 2025. године

Компанија Тесла је саопштила добављачима да жели да започне производњу новог електричног возила за масовно тржиште, кодног назива "Редвуд”, у јуну 2025. године, навеле су данас четири особе које су с тим упознате.
w
Фото: Pixabay.com

Извршни директор Тесле Илон Маск планира производњу тржишту приступачнијих електричних возила за које се очекује да ће бити направљене у следећој генерацији јефтинијих електричних аутомобила, пренео је Ројтерс.

Ти модели, укључујући аутомобил за почетнике по цени од 25.000 долара, омогућили би компанији да се надмеће с јефтинијим аутомобилима на бензин и све већим бројем јефтиних електричних возила.

Ту се мисли на аутомобиле кинеског БИД-а, који је у последњем кварталу 2023. претекао Теслу, као највећег светског произвођача електричних возила.

Теслина тренутно најјефтинија понуда, модел 3 седан, има почетну цену од 38.990 долара у Сједињеним Америчким Државама, напомиње британска агенција.

Маск је прошле године рекао да је забринут због утицаја високих камата на потражњу потрошача за скупим артиклима попут аутомобила.

Како су навела два извора, компанија Тесла је прошле године послала добављачима позиве за достављање понуда за модел "Редвуд", уз прогнозу недељног обима производње од 10.000 возила.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести