Ковид и даље гаси радна места у Великој Британији

ЛОНДОН: Пандемија коронавируса наставља да узима данак британској економији, извештава ББЦ, наводећи да су још два велика послодавца најавила знатна смањења броја радних места.
korona pixabay
Фото: Pixabay.com

Око 1.800 радних места је угрожено у ланцу “Мекдоналд Хотелс”, који има 31 некретнину широм Велике Британије, преноси британски јавни сервис.

Ова компанија, која запошљава око 2.300 људи, саопштила је да се надала да ће избећи тај "врло непожељан корак", али да "једноставно нема други избор".

Заменик председника те фирме Гордон Фрејзер рекао је да нема "реалних изгледа" у догледној будућности да се пословање врати у нормалу иако туристичка индустрија наставља да лобира за веће ублажавање ванредних мера.

Поред тога, канадска фирма Бомбардије Аероспејс саопштила је да ће у Северној Ирској угасити 600 радних места, у оквиру отпуштања 2.500 радника у својим предузећима широм света.

Бомбардије је као разлог навео "околности без преседана", додајући да "дубоко жали због утицаја тих оклоности на нашу радну снагу и њихове породице".

Ово је друга велика рунда исказивања технолошкг вишка у ваздухопловном сектору Северне Ирске у последњих неколико дана.

Прошле недеље је “Томпсон Аеро Ситинг” у Портадауну објавио да затвара 500 радних места јер се сектор суочио са борбом за преживљавање последица корона кризе, додаје ББЦ.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести