Лидл шири мрежу добављача у Србији

БЕОГРАД: Домаћим произвођачима воћа и поврћа представљене су на "Дану добављача“, који су по други пут организовале Привредна комора Србије (ПКС) и компанија Лидл Србија, могућности за укључивање у ланац добављача ове трговинске куће.
Voće i povrće   Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Локални добављачи су се том приликом упознали са условима, стандардима квалитета и процесом селекције којима се руководи Лидл Србија приликом избора партнера, а истовремено су у директним разговорима компанији представили свој асортиман, количине и начин производње.

Секретар Удружења за трговину ПКС Жарко Малиновић истакао је да је ово само један у низу догађаја који ће се убудуће организовати како би се јачао ланац снабдевања у Србији.

Ово је други пут од када компанија Лидл Србија послује у нашој земљи да смо организовали ''Дан добављача'' за ову категорију производа, а са поносом могу рећи да смо прошле године, чак трећину учесника уврстили у Лидлов ланац снабдевања. На тај начин, не само да јачамо домаћу привреду, већ и конкуренцију у ритејл сектору, рекао је он, наводи се у саопштењу компаније.

Генерални директор Лидла Србија, Томислав Шапина, поручио је да компанија тежи да понуди и домаће производе, "чиме не само да излазимо у сусрет потребама потрошача, већ и подржавамо развој српске привреде".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести