Луфтханса са 1,6 милијарди евра отплаћује државну помоћ

ЛОНДОН: Немачка авио-компанија Луфтханза саопштила је данас да је издала обвезнице у вредности 1,6 милијарди евра (1,92 милијарде долара), а новац ће употребити за отплату дела помоћи коју је добила прошле године од државне развојне банке КфW како би се изборила са негативним ефектима ковид кризе.
lufthanza  Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

„Веома смо захвални на подршци коју добијамо на нашим матичним тржиштима. Данашње успешно пласирање обвезница омогућава нам да отплатимо КфW-у цео кредит“, навео је у саопштењу финансијски директор Луфтханзе Ремко Стенберген, преноси Ројтерс.

Авио-компанија је данас продала четворогодишњу обвезницу од 750 милиона евра уз принос од 3,0 посто, и седмогодишњу у вредности 850 милиона евра по стопи приноса од 3,875 одсто, додао је он.

Услед велике забринутости инвеститора пре годну дана у погледу утицаја корона кризе на авио-компаније, Луфтханзине обвезнице с роком доспећа у септембру 2024. носиле су принос од чак 6,52 процента, тако да је стопа постигнута данас добра за авио-компанију, рекао је Ројтерсу извор упућен у овај посао.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести