Мали и Фалкони: Изградња метроа апсолутни приоритет

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали састао се данас са амбасадором Републике Француске у Београду Жан Луј Фалконијем, са којим је разговарао о економској ситуацији у условима пандемије вируса Ковид-19 и о француским инвестицијама у Србији.
voz metro
Фото: pixabay.com

Мали је истакао да је економска ситуација у Србији стабилна, те да је наша земља спремно дочекала глобалну кризу, са ниским јавним дугом, високим девизним резервама и суфицитом у буџету.

Како каже, то је Влади Србије дало могућност да изађе са економским пакетом подршке од 5,1 милијарду евра, што је 11 одсто БДП-а, а што има ретко која земља на свету, саопштило је Министарство финансија.

Мали каже и да је Србија у право време отворила економију, као и да ниједан страни инвеститор није одустао од инвестирања у Србију.

Амбасадор Фалкони је истакао да француске компаније које послују у Србији хвале економске мере Владе Србије, те да су веома позитивни и потврдио да ниједна компанија није одустала од своје инвестиције.

Мали и Фалкони су разговарали и о пројекту изградње метроа у Београду, у коме учествује француска компанија Ежис.

Недавно је потписан Споразум о донацији у вези са реализацијом и финансирањем тог пројекта, а који ће омогућити израду студије изводљивости.

Такође, ради се и на финансијској конструкцији, што је, како су се саговорници сагласили, веома важан део овог пројекта.

Мали и Фалкони су пројекат изградње београдског метроа дефинисали као апсолутни приоритет у међусобним односима, с обзиром на то да Београђани на метро чекају деценијама уназад, и да је неопходан због даљег убрзаног развоја и ширења града.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести