Михајловић: Припремамо нове законе у енергетици и рударству

БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић разговарала је данас са представницима Савета Агенције за енергетику (АЕРС) о измени закона у области енергетике и рударства, дигитализација процедура и решавање питања лиценцирања енергетских компанија.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Министарство је започело припрему новог законодавног оквира у области енергетике и рударства", рекла је Михајловић, саопштило је министарство.

Каже да је план министарства да почетком наредне године имамо нови закон о обновљивим изворима енергије и измене Закона о енергетици, Закона о ефикасном коришћењу енергије и Закона о рударству и геолошким истраживањима.

"Такође, крећемо и у дигитализацију процедура, кроз реформе е-енергетика и е-рударство, како бисмо имали једнако брзе и ефикасне процедуре и у овом сектору, као што смо већ успоставили у грађевинарству", рекла је Михајловић.

Једна од тема састанка била је и лиценцирање компанија у сектору електроенергетике и гаса, како би се решио проблем да поједине компаније немају лиценцу за делатност коју обављају.

Председник Савета АЕРС Дејан Поповић рекао је да се нада доброј сарадњи агенције са министарством у свим активностима где је потребна синергија националног регулаторног тела и ресорног министарства.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести