НЕБЕСКИ НАРОД РАДО ЛЕТИ Ер Србија до краја августа ПРЕМАШИЛА УКУПАН БРОЈ ПУТНИКА ИЗ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ

БЕОГРАД: Српска авиокомпанија Ер Србија је од почетка ове године до данас превезла 2,76 милиона путника и на тај начин, већ крајем августа, премашила укупан број путника превезених током 2022. године.
avion, er srbija, aerodrom nikola tesla, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Ер Србија је у саопштењу навела да се очекује да ће у првој недељи септембра бити надмашен и резултат од 2,81 милиона путника, остварен у до сада најуспешнијој 2019. години.

"Током јула и августа, до више од 80 дестинација широм света превезли смо преко милион путника и тако оборили сопствене рекорде постављене пре пандемије корона вируса. Најинтензивнији месец је био јул, током којег смо превезли 27 одсто више путника у односу на јул 2022. године, односно 39 одсто више у односу на исти месец 2019. године", рекао је генерални директор Ер Србије Јиржи Марек.

Додао је да је летња сезона била пуна изазова узрокованих лошим временским приликама, честима забранама точења горива, недовољним бројем запослених на аеродромима, недостатком резервних делова на глобалном нивоу и због других неповољних околности.

"Добри резултати забележени су и у августу, који је био наш 14. узастопни рекордни месец. У овом тренутку већ се интензивно припремамо за зимску сезону која ће бити врло динамична", истакао је Марек.

Најпопуларније дестинације током јула и августа 2023. године у региону биле су Тиват и Подгорица, када је реч о Западној Европи највише се путовало до Цириха, Париза и Амстердама, док су у широј евромедитеранској зони најпопуларније дестинације биле Истанбул, Ларнака, Атина и Барселона.

 Од прекоокеанских дестинација, Њујорк спада у првих десет дестинација по броју путника током поменута два летња месеца, наводи се у саопштењу Ер Србије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести