Немaчки ИГБ Аутомотив пушта корене у Инђији

ИНЂИЈА: Пре 11 година компанија „IGB Automotive comp” ДОО Инђија почела је производњу у том сремском граду као једна од најзначајнијих гринфилд инвестиција у Србији.
igb automotiv
Фото: Youtube Printscreen

Из године у годину повећава број запослених, којих је на почетку било 133, а сада их има готово двадесет пута више.

Запошљава више од 2.300 радника и производи више од 30 милиона производа годишње. Бави се производњом грејача за седишта и за волане, сензора за окупираност седишта аутомобила, каблова за грејаче седишта и електричних контролних јединица. На листи је компанија с највећим бројем запослених, од којих више од 90 одсто чине жене, и представља снажан ослонац даљем развоју Инђије.

Почетком прошле године отворен је нови производни погон у Инђији, вредан више од 4,5 милиона евра. Компанија је реализацијом тог пројекта обезбедила додатних 7.800 квадратних метара производног и канцеларијског простора, али и посао за 600 нових радника. У овој години, по најави менаyмента Групације, биће имплементирана нова технологија и запослени додатни радници. Нове технологије примењиваће се у производњи мотора вентилатора и склапања комплетног вентилатора за седишта аутомобила .

Током ове године компанија је остварила нове пословне успехе и задржала тренд раста производних капацитета, наглашава генерални менаџер компаније у Инђији Далибор Берић.

Како додаје, реализовани су нови пројекти и остварени најбољи резултати до сада, што указује на то да се напоран рад свих запослених у компанији исплати.


Успешних 11 година

Од почетка производње грејача у фабрици у Инђији пре 11 година из године у годину је растао број произведених делова, а самим тим и обрт, истиче менаџер производње „Групације I.G. Bauehrin” за целу Европу Фолклер Прешер.

Према његовим речима, од свог оснивања, компанија „ИГБ Србија” непрестано иде узлазном путањом, и то их чини веома поносним. Новоизграђена производна хала је у међувремену потпуно испуњена новим машинама и постројењима и сигурни смо у то да се инвестиције овде у Инђији налазе управо на правом месту.


Пласман наших производа је већи у односу на исти период лане, и то је наш заједнички успех. За више од деценије успешног пословања стекли смо искуство како да будемо и останемо оно што данас јесмо – најперспективнији млад колектив у Инђији, а можда и у целој Србији, с најбољим резултатима унутар целе „I.G. Bauerhin групације”.                          

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести