Обука за завариваче у Новом Саду

Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, у оквиру реализације пројекта „Подстицање запошљавања младих” који спроводи у сарадњи с Националном службом за запошљавање Србије, расписала је конкурс за три стручне обуке.
zavarivanje, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Реч је о дообуци и сертификацији заваривача у компанији „MCpower” из Новог Сада и намењена је незапосленим лицима која имају од 18 до 35 година и искуство у заваривању. Обука за МАГ поступак заваривања обављаће се у тој компанији у Новом Саду од три до седам дана, у зависности од нивоа предзнања кандидата. Кандидати који буду позвани на дообуку пролазе тестирање вештина да би се одредио ниво њиховог предзнања. По завршетку дообуке, кандидати добијају међународно признат сертификат као и прилику да се запосле у компанији „MCpower” у Новом Саду. Рок за слање пријава је 23. октобар.

ГИЗ организује и обуку за заваривачице, која је намењена незапосленим девојкама које имају од 18 до 35 година

Организује се и обука за помоћно особље и ресторанима у сарадњи с Удружењем хотелско-угоститељске привреде Србије. Намењена је такође незапосленима од 18 до 35 година који након обуке желе да се запосле у неколико хотела и ресторана у Србији. Обуку спроводе врхунски предавачи, а након завршене обуке полазници обављају двомесечну праксу након које ће, у складу с потребама послодаваца, добити прилику да се запосле. Они који успешно заврше обуку, добијају уверење о стеченим компетенцијама признатим од Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије. Обука за све полазнике је бесплатна, а рок за слање пријава је 31. октобар.

ГИЗ организује и обуку за заваривачице, која је намењена незапосленим девојкама које имају од 18 до 35 година и које су заинтересоване за заваривање и рад у тој професији. Рок за пријаве је 21. октобар.

Детаљније информације о самој обуци могу се добити на сајту Националне службе за запошљавање.

Љ. М.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести