ОВО ЈЕ НАЈТРАЖЕНИЈИ ПОСАО У СРБИЈИ Радно време по договору, а ПЛАТА и до 300.000 динара! РАДНО ИСКУСТВО НЕПОТРЕБНО

Зараде које су далеко од просечног износа све су чешће доступне занимањима без факултетске дипломе. Занати су данас нарочито на цени, а кадрови који нуде услужне делатности имају могућност да месечно зараде и неколико хиљада евра.
novac, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

"Потребни достављачи хране" оглас је који се данас може наћи скоро на сваком ћошку, а портали за запошљавање су доказ да индустрија вапи за кадром овог профила. Потражња за достављачима нарочито је "експлодирала" током пандемије корона вируса, али се тај тренд и данас наставио. Траже се достављачи намештаја, материјала, робе широке потрошње, али су убедљиво достављачи хране најтраженији и најбоље плаћени.

То се може закључити и из огласа за посао у коме послодавац за курира хране даје плату до 300.000 динара. Како се наводи, од потенцијалног кандидата се не тражи радно искуство, нису потребне никакве посебне вештине, па чак ни цв није обавезан. Једини услов је да будући радник има своје возило, аутомобил, мотор или бицикл.

Фото: pixabay.com

Послодавац будућем запосленом осим завидне плате која износи од 60.000 до 300.000 динара нуди и флексибилно радно време, и рад у 3 смене.

Добра плата може и без школе

Пракса показује да високе плате нису више синоним за степен образовања. То свакодневно потврђује велики број огласа, где се буквално без школске спреме нуди зарада од неколико хиљада евра.

У прилог томе је и недавни оглас на домаћем порталу за проналазак посла, где је послодавац за позицију диспечера понудио месечну зараду до 5.000 евра. Зараду "тешку" и преко 2.000 евра могу имати фризери, козметичари, курири, кувари, пекари, електричари, аутомеханичари... и многи други. Како се каже, увек има посла за оне који хоће да раде, а додали бисмо - и да зараде.

Просечне плате за ова занимање крећу се око 150.000 динара, а у зависности од компаније, иде и до 220.000 динара. У већини огласа се наводи да је рад само у 1. смени, да су могући бонуси, а послодавци често обезбеђују и смештај. Међутим, многе занатлије тврде да самостално могу да зараде и много више од плате коју им нуди послодавац, те се већина њих одлучује да ради самостално, или чак и у фирми и приватно.

Мини послови, односно послови за које није предвиђено пуно радно време па се могу радити и додатно, постали су данас прави хит као додатни извор прихода, посебно што зарада може бити и преко 100.000 динара. За овакве врсте послова дневница је око 50 евра.

Милош Турински из портала Инфостуд, објаснио је недавно да су ово послови који немају уговор о раду и не захтевају да радите осам сати дневно.

- Радите одређене сате, колико посла или изискује или колико ви можете да се посветите послу. То су обично послови које се раде након стандардног и примарног посла, два-три сата дневно, како бисте допунили ваш кућни буџет. Заправо, ако погледамо сада како нам је ситуација на тржишту, посао достављача је и те како уносан. И многи су заправо заинтересовани управо да се баве овим послом - објаснио је Милош Турински из Инфостуда.

Блиц

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести