ПАД ЗАРАДА У ГРАЂЕВИНАРСТВУ Плата у Црној Гори 819 евра

ПОДГОРИЦА: Просечна нето зарада у Црној Гори је у јануару износила 819 евра, што је за 8,2 одсто више у односу на исти месец прошле године и за 0,6 одсто више у односу на децембар, објавила је данас црногорска Управа за статистику Монстат.
plata novac novcanik placanje
Фото: Pixabay.com/Ilustracija

Ако се узме у обзир да су потрошачке цене у јануару 2024. године у односу на децембар 2023. порасле за 0,5 одсто, из тога  произилази да су реалне зараде у Црној Гори у истом периоду забележиле раст од 0,1 одсто, наводи се на вебсајту Монстата.

Просечне нето зараде су у јануару месечно највише порасле у секторима снабдевање водом, управљање отпадним водама, контролисање процеса, уклањање отпада и сличне активности 4,4 одсто, остале услужне делатности 3,9 одсто, прерађивачка индустрија 3,2 одсто.

Насупрот томе највећи месечни пад нето зарада у Црној Гори је забележен у секторима грађевинарство 3,3 одсто, државна управа и одбрана: обавезно социјално осигурање 1,1 одсто, финансијске делатности и делатност осигурања 0,9 одсто, снабдевање електричном енергијом, гасом, паром и климатизација 0,8 одсто.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести